PRATİK SU BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

İÇ HARCI İÇİN :
200 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
DİĞER MALZEMELER :
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet yufka

NASIL YAPILIR :
1. Beyaz peyniri ezin ve salçayı bir kabın içinde ezerek karıştırın.
2. Maydanozları ince ince kıyın.
3. Salçalı peynirli karışıma maydanozları ilave edin.
4. İyice karıştırın ve iç harcınız hazır.
5. Süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın.
6. Böreği pişireceğiniz tavayı yağlayın.
7. Sütlü zeytinyağlı karışımdan 1 yemek kaşığı yufkayı ıslatmak için kullanın.
8. 2. yufkayı dörde bölün. İlk çeyreği tabana yerleştirin.
9. Hazırlanan iç harcı iyice yayarak tabana yedirin.
10. Kalan hamurları aralarına sütlü sıvı karışımdan dökerek harcın üzerini kaplayın.
11. En altta kalan yufkayı tencerenin içine düzgünce örterek kapatın.
12. Kalan sıvı karışımı dökün ve tavanın üzerine kapak kapatın.
13. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Altını kontrol edip kapak veya geniş bir tabak yardımıyla çevirerek diğer yüzünü pişirin.
14. Geniş bir servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.


UNLAR