Çubuk Pişi Tarifi

Çubuk Pişi Tarifi

Hem hafif hem pratik lezzetler tariflerimizde çubuk pişi tarifiyle sizlerleyiz. Kısa ve kolay, çay yanı atıştırmalığı veya kahvaltılık aperitif olarak deneyeceğiniz bu çıtır lezzet, sizler için kısa zamanda vaz geçilmez bir yemek halini alacak.

053-1_kopya

Çubuk Pişi Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 küçük kase beyaz peynir

Çubuk Pişi Tarifi Hazırlanışı:

  1. Sütü ve yumurtayı derin bir kap içerisinde iyice çırpıyoruz.
  2. Çırpılmış harcımıza kabartma tozunu, tuzu, rendelenmiş kaşar peyniri ve peynirimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Yeterince karıştıktan sonra unumuzu ekleyerek yoğurmaya başlayabiliriz.
  4. Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzu ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurmaya devam edelim.
  5. Ardından hamurumuzu düz bi yüzeye alalım. Merdaneyle ince olmayacak şekilde açalım. Altını unlayarak veya yağlı kağıt kullanarak yüzeye yapışmasını engelleyebiliriz.
  6. Açtığımız hamuru bıçakla dikey ve yatay şekilde keserek çubuklar elde edelim.
  7. Yağı iyice kızdırdığımız tavada pişilerimizi çevirerek yüksek ateşte kızartalım.
  8. Yağını iyice süzerek tavadan aldığımız pişilerimizi afiyetle yiyebiliriz.

resim1

Çubuk Pişi Tarifinin Püf Noktaları:

Peynirimizi yağlı tercih ederek eklemeden önce bir tas içinde çatalla ezersek daha güzel bir kıvam elde edebiliriz. Hamurumuz ele yapışmaya devam ederse tutam tutam un ekleyebiliriz. Dilerseniz küçük küçük koparılıp elde yuvarlanarak da çubuk veya başka şekiller elde edilebilir. Tercihe göre peynirleri eklemeyerek sade bir tarif yapabiliriz.