Mantı Tarifi

Mantı Tarifi

Beşler mutfaktan, sofraların vaz geçilmez lezzeti mantı tarifi. Unlu lezzetlerin en değerlilerinden olan bu tarif, tadına bi kez bakan hemen herkesin vaz geçilmezi halini alıyor.

manti

Mantı Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru için;

* 3 su bardağı un


* 1 su bardağı su


* 1 adet yumurta


* 1 çay kaşığı tuz


İç Harcı için;

* 250 gram kıyma


* 1 adet orta boy kuru soğan


* 1 çay kaşığı tuz


* Yarım çay kaşığı karabiber


* Yarım çay kaşığı pul biber


Üzerinin Sosu için:

* 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 yemek kaşığı salça (İsteğe bağlı)


mantıtarifi

Mantı Tarifi Hazırlanışı:

  1. 3 su bardağı unumuzu derin bir yoğurma kabına alıyoruz, ortasına çukur açıp yumurtamızı, tuzumuzu ve ılık suyumuzu ekleyip yoğuruyoruz.

  1. Elimize yapışmayan, esnek bir hamur elde edinceye kadar işleme devam edip, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz.

  1. İç harcımız için, kuru soğanımızı çok küçük şekilde doğruyoruz, rendelemek veya robottan geçirmek çok su bırakacağı için pek doğru olmuyor. Ancak suyunu iyice sıkacaksak rendelemek veya robotta çekmek de kabul görülebilir . Kıymayı da soğana ekliyoruz.

  1. Ardından karabiberi, tuzu ve pul biberi ekleyerek iyice karışana kadar yoğuruyoruz.

  1. Dinlenen hamurumuzu beze şeklinde parçalara ayırıyoruz.

  1. Ayırdığımız bezeleri sırasıyla, oklava yardımıyla yufkadan biraz kalın bir şekilde açıyoruz.

  1. Açtığımız hamuru küçük kareler şeklinde kesiyoruz.

  1. Her karenin ortalarına kıymalı harcımızdan küçük bir parça yerleştiriyoruz.

  1. Ardından kareleri köşelerinden tutarak bohça şeklinde kapatıyoruz.

  1. Derin bir tencerede bolca su kaynatıp, mantıları yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.

  1. Üzerinin sosu için farklı bir sos tavası veya tencerede tereyağını eritip isteğe bağlı olarak domates salçamızı da ekleyip kavuruyoruz.

  1. Mantımızı dilersek suyunu süzerek veya az sulu bir şekilde servis tabağına aldıktan sonra üzerine isteğe bağlı olarak önce yoğurdu ardından sosumuzu yayarak döküyoruz. Dilediğimiz baharatlarla süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.