Lazanya Tarifi

Lazanya Tarifi

Midenize bayram ettirecek nefis bir tarif; lazanya. Ağzınızda tıpkı karnaval havası yaşanıyormuş gibi hissettirecek bu lezzet, sofralarınıza farklı bir coşku katacak.

lazanya_dilimi

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

* 12 yaprak lazanya (dilerseniz hamuru kendiniz de yapabilirsiniz)

Lazanya hamuru için malzemeler;

* 2 adet yumurta

* 2 su bardağı un

* Yarım yemek kaşığı kadar zeytinyağı

* 2 yemek kaşığı su

* Biraz tuz

İç harcı için;

* 400 gram kıyma

* 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

* 2 adet domates

* 2 adet sivri veya çarliston biber

* 2 adet kuru soğan

* 1,5 su bardağı ılıktan biraz sıcak su (300 ml)

* 2 yemek kaşığı kadar domates salçası (yarısını biber salçası da yapabilirsiniz)

* 2 diş ezilmiş sarımsak

* 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için;

* 3 su bardağı süt (yaklaşık 600ml)

* 2 yemek kaşığı tereyağı

* Yarım su bardağı un

* 1 çay kaşığı tuz

* Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

* Kaşar peyniri rendesi veya parmesan peyniri

lazanya_hamuru

Lazanya Hamuru Tarifi Hazırlanışı

  1. Unu derin bir kaba alıyoruz. Ortasına çukur açıp tuzu, yumurtaları ve zeytinyağını ekleyip yoğuruyoruz. Hamur toparlanmıyor gibiyse 1-2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  2. 5-6 dakika iyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 30 dakika dinlendiriyoruz. Hamurumuzu önce kalın bir şekilde daha sonra incelte incelte en ez 5 kere açarak en ince halini alana kadar işleme devam ediyoruz. Dilediğimiz boyutlarda keserek lazanya yaprakları elde ediyoruz.
  3. Tencerede kaynamış bol suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika kadar haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alıyoruz.

Lazanya Tarifi Hazırlanışı

  1. Geniş bir tavaya sıvı yağı döküp, küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edelim. Soğanlarımız sararana kadar kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  2. Kıymalar yeterince kavrulunca, doğradığımız veya ezdiğimiz sarımsakları, ince ince dilimlediğimiz biberleri ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de ilave edelim ve orta ateşte soteleyelim.
  3. Üzerine tuzu ve salçayı ekleyerek kavuralım.
  4. Ardından suyu ekleyelim ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Beşamel sos için tereyağını ve unu küçük bir tencereye alıp orta ateşte un kokusunu verene kadar kavuralım.
  6. Üzerine sütü yavaşça ekleyelim ve topaklanmaması için sürekli çırpalım.
  7. Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim. Muhallebi kıvamına gelince dinlemeye bırakalım.
  8. Haşlanmış lazanya yapraklarını uçları kenarlarda taşacak şekilde, önceden dibi yağlanmış ısıya dayanıklı fırın kabına dizelim.
  9. Kıymalı harç ve beşamel sosumuz hazırsa lazanya yapraklarına iç harçtan ve beşamel sostan yayalım. Katman şeklinde önce kıyma harcı sonra üzerine ince bir katman beşamel sos. Ardından bu kez taşmayacak şekilde üzerine lazanya yapraklarını dizelim.
  10. Lazanyaların üzerine tekrar biraz kıymalı iç harç ve onun da üzerine beşamel sos dökerek güzelce yayalım.
  11. Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştirelim ve tekrar kıymalı harç ve beşamel sostan gezdirelim. Bu işlem malzemelerimiz bitinceye kadar devam edecek.
  12. Son katman olan lazanyalara tekrar çok olmayacak şekilde iç harç ve bol olacak şekilde beşamel sos dökelim. Ardından kaşar peyniri rendesini veya parmesan peynirimizi serpelim.
  13. Tepsimizi önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
  14. Üzeri tamamen kızarına kadar bekleyip 15 dakika kadar dinlendirelim.
  15. Ardından dilimleyerek servis edip, afiyetle yiyebiliriz.

lazanya-dilimi