Çıtır Lahmacun Tarifi

Çıtır Lahmacun Tarifi

Beşler mutfaktan çıtır çıtır lahmacun tarifi. Hem hafif hem lezzetli bu tarif tam ağzınıza layık olacak.

meat-lahmacun-table

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

(6-7 Adet Lahmacun için)

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı maya (veya kuru maya)
  • 5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzemeler;

  • 350 yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Lahmacun tarifi hazırlanışı

  1. Unu eleyerek bir kabın içine alıyoruz. Maya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından ortasını açıyoruz.
  2. Ilık suyun içine zeytinyağını ekleyip suyu içine döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Unu tezgaha elimizle yayarak döküyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 15 dk. yoğuruyoruz.
  4. İçini yağladığımız kaba hamurumuzu alıp, temiz bir bezle örtüyoruz ve yaklaşık yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  5. Tekrar hamuru unlanmış tezgahımıza alıp eşit bezeler halinde bölüyoruz.
  6. Her bezeyi merdaneyle çok ince bir şekilde açıyoruz.
  7. Açtığımız hamurun içine, harcı eşit şekilde hamura yapıştırarak ve hafif boşluklu bir şekilde yayıyoruz.
  8. Hafif yağladığımız yapışmaz tavamızı ısıtıyoruz. Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Hafif boşluk bırakarak kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Kenarları da iyice kızarınca tabağımıza alarak, ikiye katlayıp üstünü temiz bir bezle örtüyoruz. Afiyet olsun.

side-view-lahmajun-with-ground-meat-greens-lemons-tray