Beşler mutfaktan çıtır çıtır lahmacun tarifi. Hem hafif hem lezzetli bu tarif tam ağzınıza layık olacak.
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
(6-7 Adet Lahmacun için)
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı maya (veya kuru maya)
- 5 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemeler;
- 350 yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Lahmacun tarifi hazırlanışı
- Unu eleyerek bir kabın içine alıyoruz. Maya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından ortasını açıyoruz.
- Ilık suyun içine zeytinyağını ekleyip suyu içine döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- Unu tezgaha elimizle yayarak döküyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 15 dk. yoğuruyoruz.
- İçini yağladığımız kaba hamurumuzu alıp, temiz bir bezle örtüyoruz ve yaklaşık yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Tekrar hamuru unlanmış tezgahımıza alıp eşit bezeler halinde bölüyoruz.
- Her bezeyi merdaneyle çok ince bir şekilde açıyoruz.
- Açtığımız hamurun içine, harcı eşit şekilde hamura yapıştırarak ve hafif boşluklu bir şekilde yayıyoruz.
- Hafif yağladığımız yapışmaz tavamızı ısıtıyoruz. Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Hafif boşluk bırakarak kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Kenarları da iyice kızarınca tabağımıza alarak, ikiye katlayıp üstünü temiz bir bezle örtüyoruz. Afiyet olsun.