Beşler mutfaktan kültürümüzün bir parçası olan "kuru fasulye" tarifi. Dillerden düşmeyen, besleyiciliği ve lezzetiyle olmazsa olmaz dediğimiz yemeklerden biri olan bu tarifi çok beğeneceksiniz.
Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı olarak biber salçası kullanmayabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (veya pul biber)
Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Hazırlanışı
- Kuru fasulyeleri geceden ılık suda bekletiyoruz. Tencereye yeni su eklenerek haşlıyoruz.
- Bir tavada veya haşlama tenceresinden başka bir tencerede, küçük küpler halinde doğranmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı eklenerek karıştırıyoruz, haşlanmış kuru fasulyeleri de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Yaklaşık 3-4 dk. kavurduktan sonra üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekliyoruz. Ardından baharatları da ekleyerek yüksek ateşte 5 dk. aha pişirip kısık ateşte pişimeye bırakıyoruz.
- Fasulyeler yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Afiyet olsun.