Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Tarifi

Beşler mutfaktan kültürümüzün bir parçası olan "kuru fasulye" tarifi. Dillerden düşmeyen, besleyiciliği ve lezzetiyle olmazsa olmaz dediğimiz yemeklerden biri olan bu tarifi çok beğeneceksiniz.

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı olarak biber salçası kullanmayabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (veya pul biber)

kuru-fasulye

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Hazırlanışı

  1. Kuru fasulyeleri geceden ılık suda bekletiyoruz. Tencereye yeni su eklenerek haşlıyoruz.
  2. Bir tavada veya haşlama tenceresinden başka bir tencerede, küçük küpler halinde doğranmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine salçayı eklenerek karıştırıyoruz, haşlanmış kuru fasulyeleri de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Yaklaşık 3-4 dk. kavurduktan sonra üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekliyoruz. Ardından baharatları da ekleyerek yüksek ateşte 5 dk. aha pişirip kısık ateşte pişimeye bırakıyoruz.
  5. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Afiyet olsun.