Güne tatlı başlayalım talı geçsin dediğiniz anda bu tarif size yardımcı olacak. Büyük pazar kahvaltılarını şenlendirmek istiyorsanız pankek kesinlikle sofranızda yerini almalı. Krepin kalın hamurlu ve tatlı hali de diyebiliriz. Servis edilirken genellikle meyvelerin, lezzetli marmelatların ve çikolatalı sosların kullanılmasının yanı sıra, peynir veya zeytin ezmesi gibi tuzlu içeriklerle de kullanılabilir.
Pankek tarifi için malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- Sıvı yağ
Pankek tarifi hazırlanışı:
- Derin bir kabın içerisine şekeri ve yumurtayı alarak krema kıvamını alıp şekerin eridiğinden emin olana kadar iyice çırpıyoruz.
- Krema kıvamını aldıktan sonra sütü, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve bir tutam tuzu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Kek kıvamından biraz katı ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Teflon veya yapışmaz bir tavaya hamurumuzun yapışmayacağı kadar sıvı yağı yayıyoruz.
- Her iki yüzünü de kızarana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Servise hazır olan pankeklerimizi dilediğimiz çeşitli meyve ve marmelatlarla servis etmeye hazırız.
Pankek tarifi püf noktaları:
Pankek yapımında iyice ustalaşana kadar en lezzetli haline ulaşmak zordur. Bir tutam tuzla hamurun o yoğun kıvamını sağlayabiliriz. Ne kadar kalın bi yapıda olmasını istiyorsak tavada yayılmaması için o kadar katı bir hamur kıvamına ulaşmalıyız. Ancak fazlası da kek gibi olur. Kabarmaya ve baloncuklaşmaya başlayınca yanmaması kahverengileşmiş tarafının diğer yüzünü çevirebiliriz. En çok bal tercih edilse de dilediğiniz marmelat ve meyveyle servis edip pazar kahvaltılarınızı mutlulukla doldurabilirsiniz.