Baklava Tarifi

Baklava Tarifi

Beşler mutfaktan; bayramların, aile toplantılarının ve kutlamaların en çok tercih edilen tatlısı; baklava. Bu kolay tarifle hızlı ve uğraştırmayan, bi kadar da lezzetli baklavayla gurme misafirlerinizden tam puan alacaksınız.

baklava_tarifi

Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

* 100 gram eritilmiş tereyağı (soğumasını bekliyoruz, 7 yemek kaşığı)


* Yarım çay bardağı sıvı yağ


* Yarım çay bardağı süt


* 1 adet yumurta


* 2 yemek kaşığı sirke


* 1 çay kaşığının çeyreği kadar tuz

* 2 yemek kaşığı yoğurt


* 1 çay bardağı su


* 4 su bardağı un


Açmak için:

* 1 su bardağı nişasta

İç Harcı İçin:

* 250 gram toz antep fıstığı


* 50 gram file antep fıstığı


Üzeri ve Katları İçin:

* 250 gram eritilmiş tereyağı (Yaklaşık 18 yemek kaşığı) 


Baklava Tarifi Hazırlanışı:

baklava-tarifi

Baklava Hamurunun Hazırlanışı:

  1. Derin bir kabın içerisine tereyağını, sıvı yağı, sütü, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, yoğurdu ve suyu alıp, güzelce karıştırıyoruz.
  2. Unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz, iyice toparlandıktan sonra tezgaha alıyoruz ve unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru 24 eşit parçaya ayırıp beze haline getiriyoruz.
  4. Tezgaha bol nişasta serpiyoruz ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  5. Açtığımız bezelerin üzerini temiz bir bezle örterek 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

Hamuru Açma ve Birleştirme Aşaması:

  1. Tezgahı hafifçe nişastalayoruz. Sonra bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsimizin genişliğinde açıyoruz.
  2. Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yufka halini alan hamurumuzu birbirinden ayırıyoruz, ne kadar ince olursa o kadar çıtır olur. Bir yufkamızı tereyağı ile yağlanmış tepsimize seriyoruz.
  3. Açtığımız yufkaları alt ve üst katman olacak şekilde ikiye bölüyoruz. İlk katları sermeye başlıyoruz ve aralarına eritilmiş tereyağını sürüyoruz.
  4. Ortaya fıstığı seriyoruz.
  5. Diğer katları da sererken aynı şekilde aralarına tereyağını sürüyoruz. Sonra bıçakla dağıtmadan karelere bölüyoruz.
  6. Üzerine de kalan tereyağını ekledikten sonra 195 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. Ardından fırını 180 dereceye düşürüp 35 dakika kontrollü ederek pişiriyoruz.
  7. Fırından aldıktan sonra sıcak baklavaya şerbeti sıcak sıcak döküyoruz. Baklava şerbetini çektikten sonra üzerine fıstık serpiştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

baklavatarifi