Ne pişireyim diye düşündüğünüz anda bu lezzetli ve bir o kadar besleyici çorba tarifimiz yardımınıza koşacak. İçinizi ısıtırken midenizi de rahatlatacak bu çorbayı kesinlikle denemelisiniz.
Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;
* 1 çay bardağı arpa şehriye
* 5 su bardağı su
* 2 adet et bulyon
* 1 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* Sıvı yağ
* Tere yağı
* Tuz
* Ayran için su
* Kişniş (aşotu)
Ayran çorbası tarifi hazırlanışı
- Arpa şehriyemizi bir tencerede sıvı yağ ile rengi altın olana kadar kavuruyoruz.
- 5 su bardağı suyu ve et bulyonumuzu ilave ediyoruz.
- Arpa şehriyelerimiz yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Şehriyeler kaynarken bir tarafta ayranımızı yapıyoruz.
- Yumurtayı, unu ve yoğurdu bir kabın içine koyuyoruz.
- Üzerine pürüzsüz bir ayran elde edecek kadar su ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra yaptığımız ayranı yumuşayan şehriyenin üzerine karıştırarak döküyoruz.
- Kaynayana kadar ara vermeden karıştırıyoruz ki çorbamız kesilmesin. Fokurdamaya başlayınca altını kısıyoruz ve tuzu ilave ediyoruz.
- Kişnişi tere yağında az kavurarak çorbamızın üzerine döküyoruz, bir kere daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyoruz.