Ayran Çorbası Tarifi

Ayran Çorbası Tarifi

Ne pişireyim diye düşündüğünüz anda bu lezzetli ve bir o kadar besleyici çorba tarifimiz yardımınıza koşacak. İçinizi ısıtırken midenizi de rahatlatacak bu çorbayı kesinlikle denemelisiniz.

ayran-asi-corbasi_5606_1

Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

* 1 çay bardağı arpa şehriye

* 5 su bardağı su

* 2 adet et bulyon

* 1 çorba kaşığı un

* 1 adet yumurta

* 4 yemek kaşığı yoğurt

* Sıvı yağ

* Tere yağı

* Tuz

* Ayran için su

* Kişniş (aşotu)

Ayran çorbası tarifi hazırlanışı

  1. Arpa şehriyemizi bir tencerede sıvı yağ ile rengi altın olana kadar kavuruyoruz.
  2. 5 su bardağı suyu ve et bulyonumuzu ilave ediyoruz.
  3. Arpa şehriyelerimiz yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  4. Şehriyeler kaynarken bir tarafta ayranımızı yapıyoruz.
  5. Yumurtayı, unu ve yoğurdu bir kabın içine koyuyoruz.
  6. Üzerine pürüzsüz bir ayran elde edecek kadar su ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  7. Daha sonra yaptığımız ayranı yumuşayan şehriyenin üzerine karıştırarak döküyoruz.
  8. Kaynayana kadar ara vermeden karıştırıyoruz ki çorbamız kesilmesin. Fokurdamaya başlayınca altını kısıyoruz ve tuzu ilave ediyoruz.
  9. Kişnişi tere yağında az kavurarak çorbamızın üzerine döküyoruz, bir kere daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyoruz.