client-1
client-2
client-3
client-4
client-5
client-1
client-2
client-3
client-4
client-5



100persent
BİLGİ KÖŞESİNDEN

BAKLAVA TARİFİ

PİŞİRME ÖNERİSİ :
Ceviz içi yerine toz Antep fıstığı kullanarak da baklavayı hazırlayabilirsiniz.
NASIL YAPILIR :
1. Unu derin bir karıştırma kabına aktarın. Unun orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın. Yumurta, süt, ayçiçek yağı, kabartma tozu, sirke ve tuzu ekleyin.
2. Tüm malzemeyi yavaş yavaş karıştırıp una yedirerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, üzerine nemli bir bez kapatarak 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru, yirmi eşit parçaya ayırdıktan s...

DEVAMI...
100persent
BİLGİ KÖŞESİNDEN

ÇİĞ BÖREK TARİFİ

NASIL YAPILIR :
1. Derin bir kabın içerisine unu aktarın. Sirke ve tuzu ekleyin. Azar azar suyunu ekleyerek güzelce yoğurun.
2. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatın.
3. Soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.
4. Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, soğanı alın ve güzelce yoğurun.
5. Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.
6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin ve unlanmış tezgahın üzerinde orta büyüklükteki bir tabak boyutunda açın.
7. Bir kısmına iç harçtan...

DEVAMI...
100persent
BİLGİ KÖŞESİNDEN

KOLAY EKMEK TARİFİ

HAZIRLANIŞI :
Tüm kuru malzemeyi karıştırma kabına alın. Suya mayayı ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırın. Suyu yavaş yavaş una eklemeye başlayın. İyice karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dinlenen hamuru 10 dakika daha yoğurun.Hamur pürüzsüz bir hal alınca kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın 3 saat kadar mayalanmaya bırakın. Tezgahı unlayın. Hamuru koyun ve üzerini de unlayın. 2 parçaya bölün Yarım saat daha dinlendirin. Dinlenen hamurlara şekil verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 225 derecede ekmekleri pişi...

DEVAMI...
100persent
BİLGİ KÖŞESİNDEN

MUHACİR BÖREĞİ TARİFİ

NASIL YAPILIR :
1. Soğanı orta küpler halinde doğrayın. Sivri biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
2. Bir tavaya sıvı yağı alın ve ısıtın. Soğanı koyun ve kavurmaya başlayın. Kıymayı ekleyin, kavurmaya devam edin. Biberleri ekleyin.
3. Salçaları ekleyin ve kavurun. Son olarak domatesleri de ekleyip. Kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın baharatları ekleyip ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Bu sırada hamurunu hazırlamaya başlayın.
4. Bir kaba mayayı alın ve ılık suyu ekleyin. Bu...

DEVAMI...
100persent
BİLGİ KÖŞESİNDEN

PRATİK SU BÖREĞİ TARİFİ

NASIL YAPILIR :
1. Beyaz peyniri ezin ve salçayı bir kabın içinde ezerek karıştırın.
2. Maydanozları ince ince kıyın.
3. Salçalı peynirli karışıma maydanozları ilave edin.
4. İyice karıştırın ve iç harcınız hazır.
5. Süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın.
6. Böreği pişireceğiniz tavayı yağlayın.
7. Sütlü zeytinyağlı karışımdan 1 yemek kaşığı yufkayı ıslatmak için kullanın.
8. 2. yufkayı dörde bölün. İlk çeyreği tabana yerleştirin.
9. Hazırlanan iç harcı iyice yayarak tabana yedirin.
10. Kalan hamurları ara...

DEVAMI...
100persent
BİLGİ KÖŞESİNDEN

UN NASIL YAPILIR

Buğdaylar değirmenlerde iki şekilde öğütülmektedir.
1. Taş değirmenlerde öğütme
2. Valsli değirmenlerde öğütme

1. Taş Değirmenlerde Buğdayın Öğütülmesi :
Taş değirmenler altta sabit, üstte dönen iki taş diskten ibarettir. Genellikle zımpara taşı veya diğer sert taşlardan yapılırlar.Buğday merkezden sürekli olarak verilir ve önce taşın orta kısımlarında kırılır, daha sonra dış bölgelerde inceltilerek kenarlardan un halinde alınır.Taş değirmenlerde danenin kabuk, endosperm (nişastalı, unlu kısım) ve embriyo kısımları ile birlikte inceltilerek u...

DEVAMI...