MUHACİR BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

HAMURU İÇİN :
1 paket instant maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (aldığı kadar)
İÇ HAMURU İÇİN :
3 adet soğan
2 adet yeşil biber
300 gram kıyma
1 adet domates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN :
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

NASIL YAPILIR :
1. Soğanı orta küpler halinde doğrayın. Sivri biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
2. Bir tavaya sıvı yağı alın ve ısıtın. Soğanı koyun ve kavurmaya başlayın. Kıymayı ekleyin, kavurmaya devam edin. Biberleri ekleyin.
3. Salçaları ekleyin ve kavurun. Son olarak domatesleri de ekleyip. Kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın baharatları ekleyip ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Bu sırada hamurunu hazırlamaya başlayın.
4. Bir kaba mayayı alın ve ılık suyu ekleyin. Bu şekilde biraz bekletin. Ardından sütü ve yağı ekleyip karıştırın.
5. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
6. Hamuru beş eşit bezeye ayırın ve kullanacağınız tepsinin boyutlarında açın.
7. Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet açılmış hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp, bir fırça yardımı ile her yerini yağlayın. 3 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
8. Dördüncü yufkayı farklı bir tepside üzeri biraz kızarana kadar pişirin.
9. Pişen yufkayı fırından alın ve diğer üç yufkanın üzerine serin.
10. Dördüncü yufkanın üzerine soğumuş olan iç harcın tamamını dökün ve yayın.
11. Beşinci yufkayı ise en üste koyun ve tüm malzemelerin üzerini kapatın.
12. Bir kapta yağı, yoğurdu ve yumurtayı çırpın. Böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
13. Üst kısmı kızarınca fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI :
Dördüncü yufkayı ayrı bir tepside pişiriyoruz. Bunun nedeni: Yufkanın üzerine serilen iç malzeme yüzünden hamur kalmasını önlemek.


UNLAR