ÇİĞ BÖREK TARİFİ

Malzemeler

HAMURU İÇİN :
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
KIYMALI İÇ İÇİN :
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 çay bardağı su
KIZARTMAK İÇİN :
3/4 su bardağı sıvı yağ

NASIL YAPILIR :
1. Derin bir kabın içerisine unu aktarın. Sirke ve tuzu ekleyin. Azar azar suyunu ekleyerek güzelce yoğurun.
2. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatın.
3. Soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.
4. Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, soğanı alın ve güzelce yoğurun.
5. Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.
6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin ve unlanmış tezgahın üzerinde orta büyüklükteki bir tabak boyutunda açın.
7. Bir kısmına iç harçtan koyun ve kapatın. Kenarlarına güzelce bastırın.
8. Derin bir tavaya yağı alın ve kızdırın. Kızan yağa börekleri alın ve kızartın. Çıkarıp fazla yağını süzdürerek afiyetle tüketin.
PÜF NOKTASI:
Hamurun içerisine konan sirke daha az yağ çekmesini sağlıyor. İç harcı sulu olmazsa kıymalar bir yerde küme halde kalır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin.


UNLAR